viernes, 25 de marzo de 2011

Visita a l'Hospital Sant Jaume de Manlleu

Avui dia 11 de febrer, hem anat a visitar l’Hospital Sant Jaume de Manlleu. Hem estat amb la Montse Vivas, la directora d’infermeria, que ens ha explicat que hi han l’hospital consta de dues parts: la de sociosanitari i la residència.

A la part sociosanitari hi han els següents serveis:
· Rehabilitació per pacients interns o externs, és a dir que estan ingressats al centre o estan a casa.
· L’hospital de dia que és per les persones grans que no fan res durant el dia, o viuen soles o que tenen alguna demència, o dificultat de mobilitat. L’hospital de dia hi han 91 usuaris, però al dia hi van 35.
· La UFFI, que van a valorar els casos a l’hospital de Vic, per veure si hi han candidats per anar a l’hospital de Manlleu.
· El PADES és l’atenció a domicili per fer les cures a la persona. El servei d’hospitalització hi ha servei psicogeriatria, hospitalització de llarga estada i convalescència.

A la residència tots els usuaris tenen més de 65 anys perquè és el mínim d’edat per entrar a la residència, tots els usuaris que entren és queden per sempre menys alguna excepció. La majoria hi van als 80 anys, perquè tenen alguna demència o poca mobilitat. Durant el dia fan tallers i els diumenges fan missa, també fan dues sortides a l’any i celebren les festes com nadal, pasqua, castanyada...
Tenen 105 pacients i hi ha llista d’espera, abans a l’antiga residència hi havien 77 places.

Al centre hospitalari i residència hi treballen infermeres, metges, psicòlegs, psiquiatres, fisioterapeutes, auxiliars, treballadors socials, terapeuta ocupacional, etc. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.