viernes, 18 de marzo de 2011

Visita al Centre Mèdic Psicopedagògic d'Osona a Manlleu

El dia 9 de febrer de 2011 vam anar a visitar el centre psicopedagògic d’Osona a Manlleu. La Nela, responsable del centre, a explicar-nos com és el centre, les seves normes, les activitats, etc.
El centre és una llar residencial on hi poden anar les persones que tenen malaltia mental que tinguin un nivell del 65%, és un centre públic però gestionat per una fundació privada. Ens ha explicat que la fundació va néixer l’any 1978 i el centre de Manlleu va néixer l’any 2005, l’objectiu del centre es millorar la qualitat de vida de les persones.
L’estada a la llar és segons la situació particular de la persona, hi ha un nombre de 30 places, la llar disposa d’un equip assistencial que té cura i organitza la rehabilitació de les activitats.Ens ha explicat que disposa de diferents professionals, infermera, psiquiatre, tècnic, treballador social, psicòleg i 4 integradors pel el dia i 4 per la nit,
La fundació disposa de 3 serveis diferents:
·         Àrea de rehabilitació
·         Àrea d’habitatge
·         Àrea d’inserció laboral

Ens ha explicat que en el centre hi tenen diferents malalties mentals i que la més freqüent és l’esquizofrènia.
Els pacients en el centre es senten molt bé ja que hi van de forma voluntària.
Per últim ens ha ensenyat els diferents espais que hi ha : les habitacions, que totes individuals menys 5 que són dobles, la bugaderia, un espai pels monitors, sala d’estar, jardí, sala de psicomotricitat, una habitació amb rentadores i secadores i amb un pati per estendre roba, un menjador, cuina, farmaciola i un vestuari.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.